Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz zoekt veertigplussers als verpleger

Vijf ggz-instellingen werken samen aan een project gericht op werkloze veertigplussers die als verpleegkundige aan de slag willen in de geestelijke gezondheidszorg. De instellingen verwachten de komende jaren een groot tekort aan werknemers en hopen dat op deze manier te vermijden.
Ggz zoekt veertigplussers als verpleger

De vijf instellingen die investeren in een opleidingstraject voor de zij-instromers zijn Altrecht, Meerkanten, Pro Persona, Rivierduinen en Symfora. Zij zorgen voor extra opleidingsplaatsen, een zogeheten leerwerkovereenkomst en de garantie dat een veertigplusser na het behalen van zijn diploma en bij goed functioneren een vaste aanstelling krijgt. In totaal moeten 125 extra opleidingsplaatsen worden gecreëerd.

Voordelen

De samenwerkende instellingen verwachten een duurzame investering te doen met de opleidingsplaatsen voor oudere leerling-verpleegkundigen. Oudere leerlingen zouden minder snel afhaken tijdens hun studie en beter zijn opgewassen tegen de psychische belasting die het werk met zich meebrengt. Verder wordt van de veertigplusser minder snel verwacht dat zij nog van baan zullen wisselen. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Klink stelt liberalisering ggz uit

Aantal personeelsadvertenties voor zorg stijgt explosief

Verpleegkundigen willen niet als zzp’er werken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.