Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Google toont gezondheidskwalen bij zoekopdracht symptomen

Zoekmachine Google gaat op een overzichtelijke manier veelvoorkomende gezondheidskwalen tonen als gebruikers zoeken op bepaalde symptomen. Ook worden mogelijke behandelingen en adviezen gegeven.
Fotolia

De informatie wordt gegeven voor gebruikers van de Amerikaanse mobiele webpagina en in de apps voor Android en iOS, maakte Google maandag bekend. Volgens Google is ongeveer 1 procent van alle zoekopdrachten symptoomgerelateerd. De zoekmachine wil volgens de International Business Times het zoeken naar gezondheidsproblemen overzichtelijker maken. Bij het intypen van een symptoom komt Google met een beschrijving ervan en een lijst met veelvoorkomende kwalen waar het symptoom een kenmerk van kan zijn. Ook kunnen mensen worden doorverwezen naar de dokter. Informatie over de kwalen en symptomen heeft Google verzameld bij artsen.

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.