Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gouden handdruk bestuurders Sionsberg

Het ontslag van twee ruziënde bestuurders heeft de noodlijdende zorggroep Pasana in Dokkum 900.000 euro gekost. Dat staat in het jaarverslag van Pasana, waartoe ziekenhuis De Sionsberg en zeven verpleeg- en verzorgingshuizen behoren. De stichting maakte vorige week bekend dat het jaarlijks zes miljoen euro moet bezuinigen.

De twee zorgbestuurders Bram Pruis en Emmo Koetje, stapten begin dit jaar jaar met ruzie op. De ontslagvergoeding van 900.000 euro komt bovenop hun salaris over 2007: 187.505 euro voor Pruis en 167.896 euro voor Koetje. De geldzorgen bij Pasana begonnen met een tekort van bijna 1,3 miljoen euro op de jaarrekening 2007, waar die negen ton een fors deel van zijn.

Voortbestaan Sionsberg niet ter discussie

Dit jaar stevent de organisatie af op een tekort van 1,5 miljoen euro. Interim-bestuurder Einte Elsinga kondigde vorige week een herstelplan aan. Pasana moet zes miljoen euro bezuinigen om financieel weer gezond te worden. Het voortbestaan van het ziekenhuis staat niet op het spel, want het eigen vermogen bedraagt nog altijd ruim vier miljoen euro, laat een woordvoerder weten. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen/Bart Kiers)

Lees ook:

Raad van bestuur Pasana opgestapt

Bestuur en toezicht Pasana botsen

Ziekenhuis De Sionsberg in financiële problemen

Sionsberg beste ziekenhuis van Nederland

Bekijk het jaarverslag

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.