Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GPS voor dementerenden winnaar 11e M&ICT prijsvraag

Mario Gibbels
Het project Personal Safety Mobiel, een gps-telefoon voor dementerenden, is een van drie prijswinnaar geworden bij de 11e prijsvraag van het actieprogramma Maatschappelijke Sectoren & ICT (M&ICT). De 11e prijsvraag had als thema locatiebepaling.

Bij het project Personal Safety Mobiel van de Erasmusbrug worden circa duizend licht dementerenden een jaar lang uitgerust met een speciale GPS-mobiel met SOS knop, valsensor, instelbare geografische begrenzing en interface voor medische apparatuur. Dit biedt licht dementerenden meer bewegingsvrijheid waardoor ze mogelijk later opgenomen worden in een verpleeghuis. Doel van het project is om te laten zien dat de toepassing werkt en een beter alternatief is voor de reguliere alarmcentrale. De prijs bedraagt 416.000 euro, wat ongeveer 50 procent van de projectkosten is. Het project wordt uitgevoerd door SafeLinQ, Erasmusbrug Zorglijn, MobileTrack en T-Mobiel.

Bij de 12e M&ICT prijsvraag kwamen drie van de vijf prijswinnaars uit de zorg. De twaalfde en tevens laatste prijsvraag was gericht op de opschaling van succesvolle projecten. Het eerste prijs winnende project bij de 12e prijsvraag betreft een leeromgeving voor mensen met een verstandelijke beperking waardoor ze zelfstandig kunnen wonen. Het tweede winnende project gaat om een voorstel voor online hulpverlening aan mensen met een depressie of angststoornis en het derde winnende project is een matchingsinstrument om maatschappelijke stages te koppelen aan zorgbehoeftes van buurtbewoners. In totaal is aan de acht winnende projecten van de 11e en 12e prijsvraag 4,3 miljoen euro verstrekt. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.