Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groeiende vraag naar exclusief wonen voor ouderen

Steeds meer exclusieve woonzorgcentra voor rijke ouderen hebben een wachtlijst. Ze merken niets van de economische crisis. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Particuliere Woon- en/of Zorgvoorzieningen bekendgemaakt.

De wachtlijsten variëren volgens een woordvoerster van enkele maanden tot een jaar. “En ze worden steeds langer. Een locatie in Gelderland had vorig jaar veertig mensen op de wachtlijst. Nu zijn het er tachtig.”

Kosten woonzorg

De aangesloten woonzorgcentra zijn vaak ondergebracht in monumentale gebouwen zoals een voormalige rechtbank of kasteel. De kosten variëren per complex, maar liggen volgens de woordvoerster grofweg rond de 3500 euro per maand. “Daarvoor krijgen mensen dan wel alle zorg die ze nodig hebben en het leefcomfort dat ze gewend waren.”

Type bewoner

Het type bewoner varieert naar haar zeggen van ‘oud geld’ in Gelderland tot gepensioneerde ondernemers in Rotterdam. Bij de vereniging zijn enkele tientallen woonzorgcomplexen aangesloten. (ANP)

Lees ook:

De toekomst van de ouderenzorg staat op het spel

‘In de kleinschalige woonvormen ontstaan problemen’

Grensoverschrijdende woonzorgzone open

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.