Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groene Hart Ziekenhuis geeft patiënten service-app

Mark van Dorresteijn
Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) geeft patiënten met de GHZ App toegang tot onder andere roomservice, media en games.
Groene Hart Ziekenhuis geeft patiënten service-app

Marcel Loot, manager van de eenheid Gastvrijheid, vertelt dat patiënten bijvoorbeeld met een druk op de knop een kopje koffie bestellen bij hun roomassistant. ‘Zij krijgen dan ook bericht van de roomassistant wanneer de koffie geserveerd wordt. Patiënten beslissen op deze manier zelf wanneer ze welke service wensen. Dit innovatieve serviceconcept, waarmee een patiënt direct de bestelling bij de roomassistant kan plaatsen, is uniek in ziekenhuizen in Nederland. We willen hiermee een bijdrage leveren aan een aangenaam verblijf in ons ziekenhuis.’

Mogelijkheden

De app biedt daarnaast de mogelijkheid om te bellen naar familie en vrienden, het lezen van favoriete krant of tijdschrift of het spelen van diverse spellen. Daarnaast hebben patiënten toegang tot praktische informatie over het ziekenhuis en voorlichtingsmaterialen over behandelingen.

Uitbreiding

De GHZ App wordt op dit moment uitgebreid getest op een tweetal verpleegafdelingen, waarna het op alle afdelingen van het ziekenhuis zal worden ingevoerd. ‘Ik heb niet veel verstand van computers, maar ik vind deze app zeer gebruiksvriendelijk. In één oogopslag is te zien wat je nodig hebt of wilt doen’,  vertelt de heer Boerefijn, patiënt op de afdeling Orthopedie. De GHZ App is te verkrijgen in de iTunes App Store en via Google Play op eigen smartphone of tablet. Wanneer patiënten niet beschikken over een eigen smartphone of tablet kunnen zij kosteloos een iPad lenen in het GHZ.

Apps

Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.