Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GroenLinks: terug naar publiek zorgstelsel

DEN HAAG - GroenLinks wil terugkeren naar een publiekrechtelijk zorgstelsel waar sociale zorgverzekeraars zonder winstoogmerk een central rol vervullen. Dat staat in het concept-verkiezingsprogramma van de partij.

GroenLinks wil de nominale premie verlagen en de no-claim afschaffen. Het basispakket moet worden uitgebreid met onder meer de pil en tandartsenzorg. In het verkiezingprogramma van de partij staat ook dat ze een groot deel van de AWBZ wil overhevelen naar de basisverzekering.

Investeren

De komende jaren wil GroenLinks twee miljard extra investeren in de zorg, onder meer 700 miljoen in extra verplegend personeel, 200 miljoen voor de gehandicaptenzorg en 200 miljoen voor de maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg.

Hier staan bezuinigingen van 1,7 miljard euro tegenover die onder andere moeten komen uit vermindering van de uitgaven voor geneesmiddelen en verlaging van de salarissen van medisch specialisten. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.