Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Grootste deel ggz heeft nog geen contracten voor 2020

In de jeugdzorg, acute zorg en forensische zorg zijn nog nauwelijks contracten afgesloten voor 2020. De zorgverzekeraars komen er niet uit met de ggz-instellingen.
Veronique Esman Ggz 011 Zv

In de reguliere Zvw-zorg zijn voor

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. En nu gaat de NZa zich ermee bemoeien omdat Nederlandse grootste GGZ aanbieder het niet meer pikt. De NZa stelt dat dit conflict niet uitgevochten mag worden in de publiciteit en over de rug van mensen die zorg zoeken.
   Nobel maar als de kostenreductie wel uitgespeelt wordt over de ruggen van de GGZ aanbieders mag dat opeens wel van de NZa en is dat opeens ondernemersrisico als je wel zorg levert aan psychisch wanhopige mensen boven de onrealistische omzetplafonds van de zorgverzekeraars.

   De zorgverzekeraars en overheid schijten 7 kleuren stront van wat er nu gebeurt rondom de wachtlijsten, omzetplafonds en de tarieven, het toont het failliet aan van het gevoerde beleid van de zorgverzekeraars en de overheid voor de zorg.

  2. Lees alle reacties
  3. Een sector die jaar in jaar uit klappen krijgt, staat nu op. De bodem is bereikt, dat bewijzen diverse rapporten onmiskenbaar. Gaan professionals en cliënten nu ook naar het Malieveld of krijgt de branche een mediator aangewezen? Of laten we het gewoon gebeuren en klagen we als het straks weer mis gaat. Politiek, ZN, GGZ NLen Mind: ga aan tafel en los het op! De GGZ-zorg is geen spreadsheet en verdiend een fair tarief.
   Een bezorgde burger en ouder van 2 kwetsbare kinderen

  4. Grootste deel van de GGZ-instellingen hebben nog geen (volledig) budgetbeschikking 2020. De oorzaak ligt bij de Overhead die jaren terug de gehele regie van budgetten over gedaan hebben aan de grote zorgverzekeraars in Nederland. Elke Zorgverzekeraar heeft haar eigen sores in hun kijk op het verdienmodel. Dit betekent dat de continuïteit van de bekostiging van ook GGZ-instellingen spaak loopt. Oplossing: regie terug naar de Overhead. Die o.b.v. beleid en budgetten kijkt waar komt/is gespecialiseerde zorg en waar kan voldaan worden met basis GGZ-zorg. Niet een gedachte vanuit de gebruiker, maar een visie vanuit specialisatie zorg en kostenbeheersing.
   Verder dienen de regio’s lokale plekken te hebben waar cliënten hun DAG – DINGEN DOEN. Noemt het aandachtzorg met het accent op kleinschalig in een groene omgeving, zonder grote verdieners op de koffie!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.