Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grootste Europese e-healthevenement naar Nederland

Mark van Dorresteijn
De eHealth Week, het grootste jaarlijkse e-health-evenement van Europa, vindt in 2016 plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De eHealth Week 2016 wordt georganiseerd door het ministerie van VWS, de Europese Commissie en HIMSS Europe.
V.l.n.r Paul Timmers (Directeur Sustainable & Secure Society Directorate
V.l.n.r Paul Timmers (Directeur Sustainable & Secure Society Directorate

Het evenement is onderdeel van het voorzitterschap van Nederland van de Raad van de Europese Unie. Nederland vervult deze rol van 1 januari tot en met 30 juni 2016. Er worden volgend jaar meer dan tweeduizend internationale experts op het gebied van IT en gezondheidszorg en professionals van patiëntenorganisaties en publieke organen verwacht.

eHealth Week 2016

Tijdens de eHealth Week worden de laatste e-health-ontwikkelingen besproken. Er komen diverse presentaties, workshops, sessies en paneldiscussies met invloedrijke sprekers. Aan de precieze invulling van het programma wordt nu gewerkt. De eHealth Week brengt de publieke en private sector samen om een discussie op gang te krijgen hoe beide sectoren elkaar kunnen aanvullen en welke lessen er van elkaar geleerd kunnen worden.

Ideale plek

Christina Roosen, vice-president HIMSS Europe: ‘We zijn erg enthousiast dat Nederland, als een van de meest gedigitaliseerde landen in de EU, gastland is van de eHealth Week in 2016. In Nederland is ook een van de drie HIMSS EMRAM Stage 7 ziekenhuizen gevestigd en acht Stage 6 ziekenhuizen. Het is dus de ideale plek voor de Europese eHealth-gemeenschap om bij elkaar te komen. We hopen tijdens de eHealth Week diverse e-health-leiders van elke regio in Europa te mogen ontvangen en willen hen aanmoedigen om kennis met elkaar te delen om zo ons gezamenlijke doel te bereiken: de gezondheidszorg bevorderen met behulp van informatietechnologie.’

Europese commissie

Paul Timmers, directeur Sustainable & Secure Society Directorate van de Europese Commissie, vertelt in een interview dat later vandaag op Zorgvisie.nl verschijnt, hoe Europa ervoor staat op het gebied van e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.