Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grote delegatie Belgen mee naar HiMSS

Mario Gibbels
De HiMSS, de grootste beurs op het gebied van zorgict, kan wederom in 2010 weer rekenen op een omvangrijke delegatie Nederlanders. Nieuw is dat er dit jaar ook een grote Belgische delegatie mee gaat, vertelt managing director Steven Wickel van de Convention Company die voor de achtste keer de studiereis naar de HiMSS organiseert.

Zijn jullie al druk met de HiMSS 2010?

“Zeker, 1 september gaan er 7000 uitnodigingen de deur uit. Zo’n 4000 naar Nederlandse zorginstellingen, met name ziekenhuizen en de wat grotere ouderenzorginstellingen waarvan we weten dat ze actief met ict-vraagstukken bezig zijn, en zo’n 3000 naar Belgische zorginstellingen. We hebben ook al het perfecte hotel gereserveerd op nog geen kwartier lopen van het de beurs. Het is als altijd een vol programma, maar deze keer is de groep op vrijdag weer thuis doordat de beurs een dag korter is. Nieuw is dat de deelnemers zich van tevoren online kunnen inschrijven voor de verschillende bijeenkomsten van ict-leveranciers. Dat biedt de bedrijven die de bijeenkomsten organiseren, de mogelijkheid om hun bijeenkomst af te stemmen op de wensen van de deelnemers.”

Dat de Belgen meegaan is nieuw?

“Zo’n grote groep is nieuw. De Belgische Vereniging van Ziekenhuizen organiseert een eigen programma waarbij onder meer sprekers zullen zijn van de Cleveland Clinic en de Mayco Clinic. Deze keer zal er dus niet alleen een Holland House zijn maar ook een Café Belgique. Belgen en Nederlanders kunnen overigens elkaars bijeenkomsten bezoeken.”

Waarom vindt de HiMSS komend jaar plaats in Atlanta?

“Er zijn in wezen maar enkele steden die een beurs van deze omvang aankunnen en dat zijn Chicago, Orlando, Dallas, San Diego en Atlanta. Twee jaar geleden vond de beurs overigens plaats in New Orleans maar dat had te maken met herstelprogramma na de orkaan Katrina.”

Hoeveel mensen gaan er, verwacht je, mee?

“Ik denk dat er komend jaar in totaal zo’n 375 mensen met de Convention Company de HiMSS zullen bezoeken. Vorig jaar waren dat er nog 289. Ik verwacht dat er zo’n veertig Belgische en zo’n veertig Nederlandse instellingen meegaan met in totaal circa tweehonderd mensen.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.