Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grote MRI-scanner in trek bij Amerikanen

Het Westfriesgasthuis heeft een MRI-scanner verkocht aan een Amerikaans ziekenhuis of privékliniek. De koper was geïnteresseerd in de scanner omdat de doorsnee groter is dan de meeste scanners zodat alle patiënten, ook zwaarlijvige patiënten, er in passen.
MRI-scanner Siemens
Foto: Siemens healthcare

De verkoop is in gang gezet door Siemens, de leverancier van apparatuur voor medische beeldvorming van het Westfriesgasthuis. Van een Amerikaanse klant hoorde Siemens dat zij behoefte hadden aan een tweedehands scanner met een doorsnee van 70 centimeter. De doorsnee van MRI-scanners is meestal 60 centimeter, maar de scanner van het Westfriesgasthuis was dus groter. De Amerikaanse partij had behoefte aan een scanner met een grotere doorsnee omdat een aanzienlijk deel van de Amerikaanse bevolking niet in de kleinere scanners past.

Subtiel

Dankzij de verkoop heeft het Westfriesgasthuis een nieuwe MRI-scanner van Siemens kunnen aanschaffen waarmee subtiele afwijkingen beter te zien zijn. De MRI-scanner van het Westfriesgasthuis was zeven jaar oud. De gemiddelde levensuur van MRI-scanners is tien jaar.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.