Grote tevredenheid rond cao ziekenhuizen

‘In een tijdsgewricht waarbinnen sprake is van krimp en grote druk op ziekenhuizen, is dit een uitstekende cao voor de ziekenhuismedewerkers,’ meent Gita Gallé, hoofdonderhandelaar van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Elise Merlijn, onderhandelaar Abvakabo FNV is tevreden en noemt de cao een ‘mooie doorbraak’ voor de 190.000 medewerkers in de ziekenhuissector.
Gita Gallé
Gita Gallé

De onderhandelingen over de cao ziekenhuizen gingen dinsdag 3 maart op 13.00 uur van start en duurden zo’n 22 uur. De handtekeningen werden uiteindelijk pas de volgende dag om 11.00 uur gezet. Het akkoord voorziet in een structurele loonsverhoging van 1,5 procent in 2015 en 1,5 procent in 2016. Daarnaast ontvangen de medewerkers twee keer een eenmalige uitkering. ‘Een fatsoenlijke loonsverhoging’, vindt zowel de NVZ als de vakbond. De nieuwe cao loopt tot 1 januari 2017.

Vaste aanstellingen

Naast de loonsverhoging is de afschaffing van de wachtgeldregeling een belangrijk punt. In plaats daarvan komt de activeringsregeling waarmee medewerkers zo snel

1
68

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.