Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Haaglanden koopt vier nieuwe bevallingsbaden

Jan Kloeze
Eind september arriveren vier nieuwe bevallingsbaden in Haaglanden Medisch Centrum. In bad bevallen is zo populair dat het ziekenhuis moet uitbreiden.
Baby's Adobestock
Adobestock

Als het nieuwe Moeder & Kind centrum eind 2020 wordt opgeleverd, staan daar vijf baden klaar. Tot die tijd probeert HMC tegemoet te komen aan de toenemende vraag met de bestelling van twee opblaasbaden voor HMC Bronovo en twee voor HMC Westeinde. ‘Vooral de afgelopen twee jaar is de vraag naar badbevallingen aanzienlijk toegenomen’, vertelt verloskundige en zorgmanager Frederiek Engelbert van Bevervoorde.

Geen ruggenprik

Patiënten onderzoeken volgens haar vaker de mogelijkheden van een natuurlijke bevalling, zonder medicatie. ‘In bad bevallen, waardoor een ruggenprik vaak niet nodig is, past goed in deze trend.’ Volgens de verloskundige kijken vrouwen die een badbevalling ondergaan vijf keer vaker met een tevreden gevoel terug op hun bevalling, dan vrouwen die een bevalling op bed deden. ‘Ook de ontsluitingsduur is korter. Dus het kind komt eerder ter wereld bij een badbevalling dan bij een bevalling in bed.’

Wegwerppakket

De vier opblaasbaden worden in september verwacht. Overigens hoeven toekomstige ouders zich geen zorgen te maken over de hygiëne in het bad, vertelt Engelbert van Bevervoorde: ‘De ouders schaffen voor de bevalling zelf een wegwerppakket aan, waarin onder andere een nieuwe hoes zit waarin het water gaat. Zo houden we de bevalling zo hygiënisch mogelijk. Na de bevalling wordt alles weggegooid.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.