Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Haagse Jeugdzorg ontslaat leidinggevenden

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Bureaus Jeugdzorg Haaglanden en Zuid-Holland gaan ruim 20 leidinggevenden ontslaan. Dat meldt Omroep West.
Haagse Jeugdzorg ontslaat leidinggevenden
Foto: ANP

Bij Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland verliezen 9 van de 25 teamleiders hun baan en bij Jeugdzorg Haaglanden 7 van de 30. Ook hebben 4 regiomanagers te horen gekregen dat er geen werk meer voor ze is.

Overheveling jeugdzorg

De ontslagen maken deel uit van een forse reorganisatie vanwege de overheveling van de jeugdzorg naar gemeenten per 1 januari 2015. Die gaat gepaard met bezuinigingen. Het kabinet maakt in mei het exacte budget per gemeente bekend.

In oktober besloot Stichting Bureaus Jeugdzorg Haaglanden en Zuid-Holland al om alle tijdelijke contracten op te zeggen.

Ontslagen jeugdzorg

Hierdoor verliezen 300 van de 1500 medewerkers in de loop van dit jaar hun baan. Er volgen de komende maanden nog meer ontslagen. Bij Jeugdzorg Zuid-Holland moet uiteindelijk de helft van de 500 medewerkers vertrekken. Bij Haaglanden gaat om minder ontslagen, ruim 50 van de 500 medewerkers. Jeugdzorg is met de bonden in overleg over een sociaal plan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.