Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Haagse Meavita-medewerkers behouden rechten

Medewerkers van Meavita West worden niet rechteloos bij een mogelijk faillissement. Dat heeft staatssecretaris Bussemaker de Tweede Kamer toegezegd in een spoeddebat.

Als de activiteiten van Meavita West na een faillissement overgaan naar een nieuwe stichting, zal deze het personeel zonder selectie aan de poort overnemen, met behoud van salaris en dienstjaren en met toepassing van de huidige cao. Dat beloofde staatssecretaris Bussemaker gisteren aan de Tweede Kamer.

Surseance van betaling

Het noodlijdende Meavita Nederland heeft surseance van betaling aangevraagd voor de bedrijfsonderdelen Meavita West in Den Haag en Thuiszorg Groningen. De gemeenten en het zorgkantoor van Menzis in Groningen zegden al eerder toe dat medewerkers van Thuiszorg Groningen hun rechten niet kwijtraken bij een faillissement.

Medewerkers: ‘Gespannen en gestresst’

Meer dan honderd medewerkers van Meavita West waren naar de Tweede Kamer gekomen om duidelijkheid te vragen. “Iedereen is als de dood dat we op straat komen te staan. Er zijn heel veel geruchten ”, zegt leerling-verzorgende Matthijs Huizer. De zorgverleners hebben al anderhalf jaar aan reorganisaties achter de rug en zijn volgens verzorgende Vera Weijerman “gespannen en gestresst”. “Je vraagt je af of je je baan kunt behouden, of je je geld nog wel krijgt en je pensioen, en wat er gebeurt als je ziek wordt.” (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Van Otterloo leidt nieuwe stichtingen Meavita

Definitief surseance voor Meavita Den Haag en Groningen

Meavita vraagt ministerie om 20 miljoen euro

Bussemaker: Problemen Meavita te complex

Interview met Charles Laurey van Meavita Nederland – Vol in de wind

2 REACTIES

  1. Tja, Mevrouw Bussemaker kan wel zoveel beloven.
    In de praktijk komt er dus geen bal van terecht. OOOOWWWWW, de rechten behouden we wel hoor. Er wordt alleen niets mee gedaan. Ik ben na een dienstverband van ruim 21 jaar sinds 31-03-2009 niet meer in dienst van Meavita, maar de eindafrekening, tja die blijft dus achterwege. Dag vakantiegeld, dag resterende uren. Je krijgt gewoon je geld niet. Niemand weet ergens iets van.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.