Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

HagaZiekenhuis zet buitenlandse OK-assistenten in

Het HagaZiekenhuis laat drie Poolse en een Duitse OK-assistent en anesthesieassistenten met spoed Nederlands leren. Ze moeten half september aan de slag. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Het gaat om goedkopere arbeidskrachten. Ook andere ziekenhuizen zijn volgens het AD op zoek in het buitenland. De voorzitter van de Nederlandse Vereniging Leidinggevenden Operatiekamer reageert, Eduard Monteban, in de krant: “Ziekenhuizen gaan op zoek naar een goedkope oplossing, maar zouden het probleem zelf moeten aanpakken: de slechte betaling waardoor het weinige personeel dat er is , kiest voor detacheringsbureaus waar ze veel meer kunnen verdienen.”

Personeelsgebrek ziekenhuizen

Medisch manager Fred Boer van de OK’s in het Leids Universitair Medisch Centrum deed onderzoek naar het personeelstekort. Hij ziet een ander bezwaar: “Tijdens opraties kunnen bijzonder stressvolle situaties ontstaan. Dan is het belangrijk dat iedereen dezelfde taal spreekt, letterlijk en figuurlijk.” Zeventig procent van de ziekenhuizen in Nederland heeft niet genoeg eigen personeel om alle operaties te kunnen bemannen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Ziekenhuisgroep gaat personeelstekort te lijf

‘Dreigend tekort gespecialiseerde verpleegkundigen’

Atrium MC Ok’s wegens tekort verpleeghuisbedden

NVZ: ‘Personeelstekort valt wel mee’

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. als het om buitenlands personeel gaat wat deze kant wordt op gehaald neem dan duits personeel aan indonesiche personeel aan uit braziel dat zijn meestal wel de goede.pools personeel zijn meestal hard werkende mensen kijk daar ook even naar en oordeel niet altijd verkeerd. engelse mensen behoren ook tot de top van goed zorgpersoneel als boven genoemde. hun taal hoeft geen probleem te zijn als de taal omgezet wordt in nederlands en hun taal dan is het voor iedereen duidelijk patient kan ook schrijven mocht daar communicatie mee zijn. en wij kennen allemaal google vertaling iedereen heeft tegenwoordig mobiel en pc waar dat ook op zit.

  3. Goedkoop is Duurkoop. Dit gaat altijd ten koste van Kwaliteit.In Breda is er een Project geweest met personeel uit Rusland, maar dit is helaas mislukt, ondanks dat deze medewerksters(-kers) vooraf in Rusland Nederlandse lessen kreeg.Goede Communicatie is heel belangrijk vooral bij calamiteiten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.