Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Handboek geeft inzicht in succesfactoren e-health

Mark van Dorresteijn
Philips en de consortiumpartners van het ACT-programma (Advancing Care Coordination & Telehealth) hebben een handboek gemaakt met belangrijke Europese ‘best practices’ om programma's voor 'connected care' en telezorg op te schalen.
Handboek geeft inzicht in succesfactoren e-health

Het handboek is de uitkomst van 2,5 jaar wetenschappelijk onderzoek naar gegevens vanuit verschillende ‘connected health’-programma’s in vijf Europese regio’s. Het maakt inzichtelijk waarom bepaalde telezorgprogramma’s succesvoller zijn dan andere. De inzichten zijn daarbij in de gehele EU toepasbaar. ‘Connected care’ wordt door veel overheden gezien als onmisbaar voor het realiseren van efficiëntere, meer patiëntgerichte en continue zorg voor de vergrijzende EU-bevolking. Ondanks geboekte successen worden veel lokale proefprojecten met ‘connected care’ echter niet opgeschaald en blijven de potentiële voordelen ervan onbenut.

Slimmer gebruik

‘Een aanzienlijk percentage van onze bevolking is 65-plusser en de zorg voor chronisch zieken vormt een blijvende belasting van onze zorgstelsels’, aldus Andrus Ansip, vicevoorzitter en Europees Commissaris voor de Digitale Interne Markt. ‘Slimmer gebruik van innovatie is essentieel om actief ouder worden en een gezonde levensstijl mogelijk te maken. Het ACT-programma laat zien dat geïntegreerde zorg en telezorg erg succesvol kunnen zijn in het adresseren van zorgbehoeften. Het kookboek zal inspiratie leveren voor de benodigde discussie voor systeem transformatie en tevens helpen in het opschalen van toekomstige geconnecteerde zorgprogramma’s.’

Download handboek

Op de website van het ACT-programma vindt u meer informatie en kunt u het handboek downloaden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.