Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Handen gewassen?’ Ziekenhuis controleert personeel met ict

Mario Gibbels
Dat het de Amerikanen ernst is wat betreft het belang van ziekenhuispersoneel met schone handen blijkt uit de aanpak van een ziekenhuis in Miami. Infrarood en RFID-technologie worden ingezet om precies in de gaten te houden wie, waar en wanneer zijn handjes nat maakt.

Nu de angst voor Mexicaanse griep tijdens journaals van elk tv-scherm spat, komt deze aanpak precies op tijd. Met een nieuw programma wordt de hygiëne van de handen gecontroleerd. Het programma gebruikt infrarood en RFID technologie om data te verzamelen over wie wanneer zijn handen heeft gewassen.

De RFID sensoren zitten in zeepapparaten verwerkt. De ID’s van medewerkers wordt genoteerd op het moment dat ze zeep gebruiken. Zo houdt het ziekenhuis het handenwassen nauwlettend in de gaten en bekijkt het waar extra training nodig is. Personeel dat nalatig is wordt gewaarschuwd. (ICTzorg – Hein Bosman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.