Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Handheld voor preoperatieve proces

MAARSSEN - Philips heeft samen met Intel een draadloze handheld ontwikkeld voor gebruik in het ziekenhuis.

De Mobile Clinical Assistant (MCA) kan doktoren en verplegend personeel helpen bij het opnemen en bewaren van patiënteninformatie. Volgens Philips wordt de kans op fouten bij de medicatie dankzij het apparaat kleiner.

Truukjes

De MCA heeft aan de achterkant een speciale handgreep waardoor de gebruiker minder snel vermoeid raakt. De MCA kan ook gemakkelijk met een desinfecterend middel worden schoongemaakt. Hij kan ook in de operatiekamer worden meegenomen zonder dat andere apparatuur wordt gestoord. De handheld heeft een 10,4 inch aanraakscherm, bluetooth en digitale camera. De vinding is gepresenteerd op een gezondheidsconferentie in New Orleans.

Prijs

Intel kondigde vorige week een soortgelijk toestel aan in samenwerking met Motion Computing, een fabrikant uit Texas. De prijs van dat apparaat, de Motion C5 Mobile Clinical Assistant (MCA), bedraagt in de VS 2200 dollar. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:‘Mogelijkheid ICT niet benut’

Eerste test EPD gestart

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.