Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hans van der Schoot wordt nieuwe voorzitter STZ

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Hans van der Schoot is benoemd tot voorzitter van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Hij zal de taken van de huidige voorzitter Marjanne Sint per 1 april 2018 overnemen.
Hans van der Schoot spreker fusies en concentraties
Hans van der Schoot van het OLVG is voorzitter STZ

De STZ zegt zeer verheugd te zijn met de benoeming van Hans van der Schoot. ‘Zijn jarenlange bestuurlijke ervaring in combinatie met zijn medische achtergrond als gynaecoloog en zijn directe betrokkenheid bij de ziekenhuiszorg zijn een aanwinst voor STZ’, schrijft de STZ in een persbericht. Van der Schoot was eerder bestuurslid bij de STZ en ook bij de NVZ. In 2005 werd hij bestuursvoorzitter van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Na de fusie met het OLVG in 2013 werd hij bestuursvoorzitter van het grootste opleidingsziekenhuis van Nederland. Het OLVG is een van de 26 STZ-ziekenhuizen en biedt jaarlijks zorg aan meer dan 500.000 patiënten.

Hans der Schoot bouwt af bij OLVG

In de loop van 2018 zal Van der Schoot zijn taken in de raad van bestuur van OLVG afbouwen. Hans van der Schoot: ‘Ik ben zeer verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van STZ-ziekenhuizen in Nederland. Ik heb de overtuiging dat in een sterk veranderend zorglandschap met name de STZ-ziekenhuizen garant zullen staan voor een breed palet aan 24/7 zorg.’ In 2013 deed Van der Schoot in een blog op Zorgvisie een oproep om als ziekenhuizen samen meer te leren van calamiteiten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.