Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Hans van Eck nieuwe directeur NIP

Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) heeft per 16 januari Hans van Eck benoemd als directeur.
Hans van Eck nieuwe directeur NIP

Van Eck is nu nog werkzaam als partner bij het outplacementbureau Van Ede&Partners in Amsterdam. Daarnaast is hij lid van het Psycho Social Care Team van Artsen zonder Grenzen waar hij het personeel van de hulporganisatie begeleidt tijdens uitzendingen naar oorlogsgebieden.

Rein Baneke

Hans van Eck, die zelf psychologie van Arbeid en Organisatie studeerde in Utrecht, kiest voor het NIP omdat hij de behartiging van de belangen van de psychologie en de psychologen een warm hart toedraagt. Hij volgt Rein Baneke op die na meer dan een kwart eeuw zich te hebben ingezet voor de psychologiebeoefening in Nederland, afgelopen zomer zijn vertrek aankondigde.

Verheugd

Het algemeen bestuur schrijft: “Wij zijn verheugd over de komst van Hans van Eck. Met hem trekt het NIP een directeur aan met brede ervaring in het aansturen van zowel profit- als non-profitorganisaties. Zijn inhoudelijke kennis van de psychologie komt goed van pas bij het leidinggeven aan de organisatie van de beroepsvereniging van psychologen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Psychologen klagen bij Eerte Kamer over EPD

NMa trekt boetebesluit psychologen in

NZa wint geding van psychiaters en psychologen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Wat merkwaardig,naar welke informatie u verwijst bij “lees meer”: het gaat daar over informatie die al twee jaar oud is en op dit moment erg achterhaald, met name “NZa wint geding van psychiaters en psychologen.”
    Ik weet niet hoe u tot zo’n verwijzing komt, maar dit komt erg onprettig over: nogal gekleurd zou ik willen stellen en de beroepsgroep erg te kort doend na de uitspraak van de rechter richting NZa in augustus 2010, waarbij de NZa om in uw termen te spreken niets gewonnen heeft! Graag een wat adekwatere verwijzing van uw kant!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.