Hartvolgers.org op zoek naar financiering

Een jaar na de lancering van het online patiëntenplatform Hartvolgers.org door cardioloog Lukas Dekker en ziekenhuismanager Dennis van Veghel hebben al 3.000 leden zich geregistreerd en zijn er 140.000 sitebezoekers geweest. Uit een enquête onder de gebruikers blijkt dat dankzij het platform 10 procent minder artsbezoeken hoefden plaats te vinden. Om het gratis platform in de lucht te houden, moet wel snel structurele financiering gevonden worden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Hartvolgers.org op zoek naar financiering
Foto: ANP Koen Suyk

Het idee achter Hartvolgers.org is dat hartpatiënten heel veel hebben aan social media. Ze begrijpen hun ziekte beter door het uitwisselen van ervaringen en het beantwoorden van elkaars vragen. De informatie die patiënten online via Google vinden over hun aandoening is vaak onbetrouwbaar, maar omdat bij Hartvolgers zorgprofessionals als artsen en specialisten vragen beantwoorden, is de informatie op dat platform wél betrouwbaar.

Meerwaarde

De meerwaarde van Hartvolgers blijkt uit verschillende enquêtes onder de bezoekers. Zo geeft 10 procent van de geënquêteerden aan niet naar een arts te zijn gegaan doordat de vraag al op hartvolgers beantwoord was. 55 procent is

0
84

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.