Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Health 2.0 rode draad tijdens MIC 2009

Mario Gibbels
Health 2.0 loopt als een rode draad door het programma van MIC 2009, vertelt marketing- en communicatiemanager Maaike Schnabel die bij de organisatie van het tweedaags congres is betrokken.

“De nadruk ligt tijdens deze MIC op de nieuwe ontwikkelingen in de zorgict. Onze doelgroep, de it-managers in de zorg, hebben het te druk om al deze nieuwe ontwikkelingen bij te houden. Het MIC is het platform waar ze hierover bijgepraat zullen worden.”

Het thema Health 2.0 zal gelijk aan de orde komen na de opening door Ab Klink als Maarten den Braber en Martijn Hulst een verhaal zullen houden over de ‘nabije toekomst’, aldus Schnabel. “Maar je ziet het thema ook terugkeren tijdens bijvoorbeeld de plenaire sessie ‘de route naar Nirwana’, waaraan onder andere huisarts Erik Jansen deelneemt die onlangs in het nieuws kwam vanwege zijn ‘twitter spreekuur’. En Health 2.0 is het thema van het verhaal dat de hoogleraar David Gustafson zal houden op de vrijdagmorgen.”

En over twitteren gesproken. Tijdens MIC kan er, onder andere via een groot scherm, voortdurend getwitterd worden. Schabel: “Bezoekers kunnen bijvoorbeeld vragen stellen via twitter en tegelijkertijd kunnen de mensen die het congres om de een of andere reden niet kunnen bijwonen, toch een beetje meekrijgen wat er allemaal besproken wordt via het twitter kanaal.” (ICTzorg – Mario Gibbels)”

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.