Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Health apps in 2015 gedistribueerd via ziekenhuizen’

Annelies Vermeulen
Niet de app stores, maar ziekenhuizen en zorginstellingen gaan in de toekomst health apps voor de mobiele telefoon verkopen. Dat is de uitkomst van de Global mHealth-enquête onder Amerikaanse bedrijven in de gezondheidszorg.
'Health apps in 2015 gedistribueerd via ziekenhuizen'

Dit zou een aanzienlijke verandering in de markt betekenen, aangezien app stores nu de belangrijkste distributeurs zijn. Ondanks dat de telefoonproviders wel gezien worden als belangrijke onderdelen van de opbouw in de markt, denken de bedrijven niet dat zij in de toekomst geschikte distributiekanalen zijn, zo staat geschreven in het onderzoek van Global mHealth.

Artsen zullen over vijf jaar degenen zijn die apps voorschrijven als onderdeel van de behandeling, zo denken de geënquêteerden. Hiervoor zijn een aantal verklaringen. Het grote aantal patiënten met een smartphone zal zorgprofessionals doen nadenken over mogelijke toepassingen. Ook zullen deze patiënten zelf steeds meer om de apps gaan vragen. Gesponsorde apps door farmaceuten zouden artsen kunnen overhalen om de app voor te schrijven. Bij een tekort aan artsen zouden apps een uitkomst kunnen zijn zodat zorg op afstand verleend kan worden. Ook kostenbesparing zou de apps in hun populariteit kunnen doen groeien. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Top 10 zorg en medische apps

Health Harvard bespreekt gezondheid-apps voor de smartphone

Logica maakt iPhone-applicatie voor artsen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.