Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Health Harvard bespreekt gezondheid-apps voor de smartphone

Annelies Vermeulen
De Amerikaanse Harvard Health Letter heeft een opsomming gemaakt van de leukste gezondheids-apps voor de smartphone. Zo is er de Tap and Track, Glucose Buddy, Sleep Cycle Alarm Clock en de HeartWise.
Health Harvard bespreekt gezondheid-apps voor de smartphone

De Tap and Track is een alles-in-1 app voor dieet en lichaamsbeweging. Je vult in wat je eet, hoeveel je beweegt, wat je weegt en wat je streefgewicht is. De app houdt bij hoeveel calorieën u die dag nog kunt innemen. De app maakt ook grafieken en spreadsheets van uw resultaten.

Glucose Buddy

De Glucose Buddy houdt de bloedsuikerspiegel in de gaten doordat je vier keer per dag invult wat je eet, hoeveel je beweegt en welke medicatie je slikt.

HeartWise

In de HeartWise app kun je je bloeddrukwaarden, hartslag en gewicht invoeren waarna de app de gemiddelde bloeddruk berekent en een spreadsheet maakt met de fluctuaties.

Sleep Cycle Alarm Clock

De Sleep Cycle Alarm Clock vindt de beste tijd, met een marge van 30 minuten, om je te wekken. Je legt de telefoon op een hoek van de matras en laat de telefoon je een aantal nachten ‘observeren’. Met behulp van de ingebouwde bewegingssensor leert de telefoon je slaappatroon herkennen en vindt zo het beste moment om je te wekken. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Smartphone-applicatie vervangt stethoscoop

Logica maakt iPhone-applicatie voor artsen

‘Mobiel EPD wordt killer app op smartphones’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.