Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘HealthVault gaat gewoon door’

Mario Gibbels
Google kondigde deze week aan dat het stopt met het persoonlijk zorgdossier Google Health. Er zit te weinig groei in, aldus het bedrijf. Microsoft laat echter weten dat het gewoon doorgaat met HealthVault. “Naar verwachting zullen we begin 2012 in Nederland met HealthVault starten", laat André Piso van Microsoft Health weten.
‘HealthVault gaat gewoon door’

Belangrijkste verschil tussen Google Health en HealthVault is volgens verschillende analisten dat Mircosoft erin is geslaagd om tientallen partners te vinden die inmiddels bijna 200 verschillende ‘tools’ en 75 hulpmiddelen hebben ontwikkeld die verbonden kunnen worden met HealthVault.

Finland

Microsoft is volgens Piso dan ook in volle voorbereiding om met diverse partijen HealthVault volgend jaar uit te rollen in Europa. Dit jaar zal er zelfs al gestart worden in Noorwegen en Finland.

Consortium

En begin volgend jaar dus in Nederland. Met een ‘consortium van lancerende partijen’, laat Piso weten. Welke partijen? Dat zal hij laten weten zodra de contracten zijn getekend, belooft hij. (ICTzorg – Mario Gibbels / Twitter)

Lees ook:

Microsoft lanceert HealthVault in Groot-Brittanië

Google stopt met Google Health

HealthVault zet eerste stap in Europa

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

1 REACTIE

  1. Ook Google loopt tegen hardnekkige obstakels aan m.b.t. zorginnovatie. Belangrijke les: Gebrek aan duurzame financiële prikkels waardoor Google Health niet massaal werd omarmd door patiënten, professionals en payers / verzekeraars. Werkende business modellen op basis van structurele en duurzame financiële prikkels zijn een absolute voorwaarde voor verdere opschaling van eHealth en PHR’s.
    Meer achtergrond hier: http://t.co/9Fsyjyx
    Pim ketelaar, Telecom4care
    http://www.telecom4care.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.