Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Herschikking GGZ in Noord-Holland

De geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Noord-Holland staat aan de vooravond van een grote organisatorische herschikking. Door een dubbele fusie zijn er buiten Amsterdam straks nog twee grote aanbieders.

De eerste fusie is tussen De Geestgronden met als werkgebied Kennemerland en GGZ Buiten-Amstel. De andere fusie vindt plaats tussen Dijk & Duin in Castricum en GGZ Noord-Holland Noord.

Intensief overleg

Volgens bestuursvoorzitter Wouter van Ewijk van De Geestgronden is er tussen de verschillende partijen intensief overleg geweest over de vraag wat de meest logische herschikking is van de ggz-kaart in Noord-Holland.

‘Enorme inspanningen’

“Wij zitten met De Geestgronden voor een belangrijk deel onder het Noordzeekanaal. Dat betekent dat wij enorme inspanningen hadden moeten leveren om met Dijk & Duin en GGZ NHN mee te doen tegen minimale voordelen”, aldus Van Ewijk.

Torpederen

Van Ewijk denkt bovendien dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) een dergelijke fusie zou torpederen. Daarbij is de keuze voor GGZ Buiten-Amstel een logische, aangezien de Amsterdamse ggz-aanbieder al langer met De Geestgronden samenwerkt. Door de dubbele fusie zijn er buiten Amsterdam straks nog twee grote ggz-aanbieders over. Binnen Amsterdam zijn ook nog Mentrum en De Meren actief. (Philip van de Poel – ZorgVisie)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.