Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het Friese Land breidt zorg op afstand uit naar familie

Annelies Vermeulen
Thuiszorg Het Friese Land verleent al ruim twee jaar zorg op afstand met de beeldtelefoon. Een goede aanwinst op de zorg thuis, vinden betrokken medewerkers, cliënten én hun omgeving. Als extra service voor haar cliënten heeft Het Friese Land deze innovatieve dienstverlening verder uitgebreid. Zo kan men de beeldtelefoon niet alleen gebruiken voor zorg, maar ook voor contact met familie of vrienden. Dat meldt digitalezorg.nl.
Het Friese Land breidt zorg op afstand uit naar familie

Het Friese Land heeft begin januari de beeldtelefoons toegankelijk gemaakt voor beeldcontact met familie of vrienden. Deze wonen immers niet altijd in de buurt en ook voor hen is beeldcommunicatie een welkome aanvulling in het contact. Voor de cliënten zijn extra contactmogelijkheden met familie en vrienden belangrijk voor hun welbevinden.

Gratis software

Aan de vrienden en familie van de cliënten die zorg op afstand ontvangen, is gratis software beschikbaar gesteld zodat zij met hun eigen computer, webcam en internetverbinding kunnen beeldbellen met de beeldtelefoon van de betrokken cliënt. Inmiddels zijn er tientallen familieleden en vrienden aangesloten op de cliënten van Het Friese Land. Elke week komen er nieuwe bij. De reacties zijn positief. Zowel cliënten als hun familie en/of vrienden zijn enthousiast.

Techniek

Het Friese Land realiseert zijn zorg-op-afstanddiensten samen met NijFinster BV. NijFinster verzorgt de techniek, verbindingen, een installatieproces op maat en ondersteuning bij de implementatie in het zorgproces. De verpleegkundigen van Het Friese Land verlenen zorg op afstand met de beeldtelefoon om sociale of medische redenen. Dit kan variëren van vier keer per dag tot drie keer per week. De zorgcentrale, waar de beeldtelefoons staan, is zeven dagen in de week dag en nacht bereikbaar. Ruim honderd cliënten ontvangen deze zorg op afstand. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Kuilman wordt directeur Het Friese Land

Thuiszorg Het Friese Land ontslaat twintig medewerkers

Thuiszorg Het Friese Land verlaat ActiZ

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.