Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Het gaat bij IHE om een internationale beweging’

Mario Gibbels
IHE Nederland organiseert tijdens de Zorg & ICT beurs voor het eerst een middagcongres. Het idee voor het congres is ingegeven door het succes van introductielezingen over IHE vorig jaar, vertelt Nicky Hekster, leveranciersvoorzitter van IHE Nederland.
'Het gaat bij IHE om een internationale beweging'

“De interesse voor wat IHE precies inhoudt, blijkt erg groot. Nu geven we op de stand van IHE Nederland wel een korte introductie over IHE, maar dat is vrij beperkt en vooral bedoeld als opmaat voor de live-demonstratie.”

Tijdens het middagcongres zullen zowel nationale als internationale sprekers een verhaal houden, aldus Hekster. “Het is goed om te beseffen dat het bij IHE om een internationale beweging gaat. Een van de sprekers is bijvoorbeeld Charles Parisot, de éminence grise van de IHE, die wat zal vertellen over de internationale ontwikkelingen op het gebied van IHE.”

Andere internationale spreekster is Jacqueline Surugue. Hekster: “Surugue is een grote naam binnen de internationale apothekerswereld. De farmacie is een relatief jong gebied voor IHE maar Nictiz is er inmiddels ook al mee bezig in het kader van e-Lab.”

Behalve de live-demonstratie op de stand en het middagcongres is er tijdens de Zorg & ICT beurs ook een route langs de verschillende leveranciers die lid zijn van IHE Nederland. Hekster: “En we besteden op onze stand speciaal aandacht aan de interoperabiliteit van bedzijdige apparatuur ofwel Patient Care Devices.” (ICTzorg – Mario Gibbels / Twitter)

IHE op Zorg & ICT beurs 2011

IHE en Nictiz versterken samenwerking

Open Source Plein op Zorg & ICT beurs

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.