Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

HHT redt tot 15.000 thuiszorgbanen

Mark van Dorresteijn
De Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) redt naar verwachting 7.000 tot 15.000 banen in de thuiszorg. Dat blijkt uit een kwartaalmonitor van Kiwa, meldt Actiz. De HHT is nu in veruit de meeste gemeenten deels of volledig operationeel.
HHT redt tot 15.000 thuiszorgbanen
Foto: RGBstock

De eerste kwartaalmonitor van Kiwa toonde nog aan dat slechts de helft van de gemeenten gebruik maakten van HHT. Een belangrijke stimulans voor de HHT lijkt het verlagen van de eigen bijdrage van cliënten. Deze bijdrage lag aanvankelijk vaak in de buurt van het tarief van een particuliere hulp en wierp daardoor een drempel op voor cliënten.

Toekomstperspectief nodig

De conclusies uit het onderzoek sluiten aan bij het pleidooi van ActiZ aan het kabinet om snel meer duidelijkheid te geven over de HHT. Om daarmee een helder toekomstperspectief te bieden aan de betrokken zorgorganisaties en hun medewerkers in het Wmo-domein en de markt voor persoonlijke dienstverlening. Omdat de HHT voor twee jaar gefinancierd wordt en eind 2016 afloopt, zullen zorgorganisaties anders gedwongen zijn in de loop van 2016 maatregelen te treffen om de HHT gefinancierde huishoudelijke hulp weer af te bouwen. Waardoor alle inspanningen dit jaar weer teniet gedaan worden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.