Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

HL7 en IHE werken samen aan standaarden EPD

Annelies Vermeulen
HL7 Nederland en IHE Nederland gaan intensief samenwerken om de huidige standaarden voor digitale dossiervorming en de overdracht van medische gegevens te beheren en gezamenlijk verder te ontwikkelen.
HL7 en IHE werken samen aan standaarden EPD

De Vereniging van Organisaties voor ICT in de Zorg (OIZ) onderschrijft het belang van standaarden. OIZ ziet de samenwerking met HL7 Nederland en IHE Nederland gezamenlijk als hét platform om in nauwe samenwerking met leveranciers, zorginstellingen en zorginhoudelijke beroepsgroepen deze standaarden eenduidig te implementeren binnen de Nederlandse zorg.

Nictiz

Nictiz heeft een belangrijke stimulerende rol gespeeld in de ontwikkeling van de landelijke standaarden. Vanaf de start heeft Nictiz gekozen voor HL7 als internationale standaard voor informatie-uitwisseling in de zorg. De laatste jaren is de focus steeds meer gaan liggen op het toepassen van internationale IHE profielen, waarin de concrete toepassing van HL7 standaarden in de dagelijkse praktijk van patiënt en zorgverlener staat beschreven. In verschillende regionale schakelpunten zijn er met deze profielen ruime ervaringen opgedaan. Hierin speelt Nictiz een belangrijke faciliterende rol. HL7 Nederland en IHE Nederland hebben sterk bijgedragen aan de landelijke en regionale ontwikkelingen. Zij willen graag verder met de reeds opgebouwde kennis en expertise van Nictiz. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

CBP: Nictiz kan niet verantwoordelijk zijn voor EPD

Patiënten en professionals werken aan EPD-wiki

Epd officieel verworpen in senaat

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.