Hoe MC IJsselmeerziekenhuizen in financiële problemen kwam

MC IJsselmeerziekenhuizen had een negatief eigen vermogen en een negatief financieel resultaat in 2017. Een transitieplan moest redding bieden, maar het ziekenhuis had een conflict met zorgverzekeraars over niet-betaalde overproductie in oude jaren. Dat is het verhaal van het jaarverslag over 2017.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
strijd om tarieven wijkverpleging
Beeld: Fotomek/Fotolia

Hoe is MC IJsselmeerziekenhuizen in financiële problemen gekomen? Op het eerste gezicht staat MC IJsselmeerziekenhuizen er financieel slechter voor dan MC Slotervaart. Het ziekenhuis in Lelystad draaide in 2017 een verlies van bijna 1 miljoen euro, terwijl het eigen vermogen 4 miljoen euro negatief was. Maar anders dan Slotervaart had IJsselmeerziekenhuizen wel een controle-verklaring van de accountant. Zij het met een beperking. Dat valt te lezen in het jaarverslag over 2017, gepubliceerd begin oktober 2018.

Onbetaalde overproductie

De accountant zet vraagtekens bij een vordering van 5,2 miljoen euro die het ziekenhuis heeft op zorgverzekeraars. Die vordering gaat over

0
844

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.