Hoge verwachtingen van gebruik Quantified Self

Zorgmedewerkers hebben hoge verwachtingen van het gebruik van Quantified Self-toepassingen in de gezondheidszorg. Bijna 70 procent van de deelnemers aan een enquête van bureau BeBright op de website van Zorgvisie gaat ervan uit dat Quantified Self een onderdeel wordt van het reguliere zorgproces. Bijna 90 procent geeft aan dat QS-toepassingen bruikbaar zijn binnen de eigen organisatie.
Hoge verwachtingen van gebruik Quantified Self
Foto: Jawbone

Met ‘Quantified Self’ (QS) wordt bedoeld dat burgers zelf metingen uitvoeren op hun lichaam met behulp van apps of sensorische, vaak draagbare apparaten. Ze meten bijvoorbeeld bloeddruk, gewicht, slaapritme, suikerspiegel of sportresultaten. In totaal hebben 375 mensen meegedaan aan de enquête. Tweederde van hen is werkzaam in de zorg- of welzijnssector. Opvallend is dat ondanks de hoge verwachtingen weinig mensen gebruikmaken van QS in het zorgproces. ‘Reden kan zijn dat veel zorgorganisaties onderzoeksresultaten afwachten voordat ze nieuwe technologie in gebruik nemen. Ik hoop dat meer mensen QS gaan inzetten. Er is weinig dat ze tegenhoudt want de investeringen in de

0
42

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.