Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoogervorst en Ross niet herkiesbaar

DEN HAAG – Minister Hoogervorst en staatssecretaris Ross van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stellen zich niet verkiesbaar bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november.
Hoogervorst en Ross niet herkiesbaar

Hoogervorst wil overstappen naar het bedrijfsleven. “Ik heb prachtige dingen bereikt en zit nu nog in de fase van mijn leven dat ik een andere kant op kan. Als ik nog langer in de politiek blijf, wordt dat moeilijk”, zei hij zaterdag in De Telegraaf. Staatssecretaris Ross van VWS stelt zich ook niet verkiesbaar bij de Tweede Kamerverkiezingen en ook niet meer als bewindspersoon. Ross vindt het na acht jaar tijd om de bakens te verzetten. Ze weet nog niet wat ze hierna gaat doen.

Hoogervorst: PvdA uitsluiten

Voordat Hoogervorst vertrekt, drukt hij als VVD-campagneleider nog zijn stempel op de verkiezingsstrijd. Hij wees zaterdag in de Telegraaf een coalitie met de PvdA onomwonden af: “Het huidige kabinet is succesvol en moet worden voortgezet”. Hoogervorst vindt dat het CDA de PvdA eveneens moet uitsluiten. “Anders is de kans groot dat we een herhaling krijgen van 2003, toen Balkenende en Bos elkaar in de campagne de tent uitvochten en na de verkiezingen doodleuk een coalitie probeerden te smeden.” (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.