Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Hoogleraar pleit voor landelijk e-healthcentrum

Mark van Dorresteijn
‘Er moet één goed functionerend e-healthcenrum in Nederland komen waar naar verwezen kan worden’, dat zegt Jim van Os, hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Maastricht in het vakblad SoziO-SPH .
Hoogleraar pleit voor landelijk e-healthcentrum
Foto: ANP

Van Os noemt het een slechte zaak dat veel ggz-instellingen hun eigen applicaties op het gebied van e-health- en mobile health aanbieden. ‘‘Vrijwel allemaal van slechte kwaliteit. Je moet centraal in Nederland één groot virtueel online ggz-centrum inrichten. Dat bepleit ik al heel lang bij ministerie en zorgverzekeraars. Ik denk dat het er op een gegeven moment wel gaat komen, dat zou fantastisch zijn’, aldus Van Os in het vakblad.

Zichzelf beter maken

De hoogleraar denkt dat één-op-één-zorg straks niet meer betaalbaar is. ‘Dat moet je oplossen met e-health of m-health. Met excellente tools en minimale begeleiding kunnen veel mensen zichzelf beter maken.’ Blijft over, vervolgt Van Os, de groep met zwaardere klachten. ‘Die kun je helpen in de specialistische ggz-zorg.’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.