Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huidmonitor en iP Plaslijst winnen Health app award 2012

Mark van Dorresteijn
De medische apps Huidmonitor en iP Plaslijst hebben vandaag de Health app award 2012 gewonnen. Huidmonitor won bovendien de publieksprijs. Dat werd vandaag bekend tijdens het Apps4health congres dat mede werd georganiseerd door Artsennet.
Huidmonitor en iP Plaslijst winnen Health app award 2012

De huidmonitor is een app voor iPhone en Android waarmee de gebruiker zelf verdachte plekjes op de huid kan controleren. Huidmonitor bestaat uit vier onderdelen: check, volg, personen en herinnering. Met ‘check’ kan de gebruiker een foto maken van een moedervlek en deze vergelijken met het beeldmateriaal in de app. Bij iedere voorbeeldfoto is een beschrijving te lezen. De jury was vooral te spreken over de functionaliteit van de app ‘die duidelijk verder gaat dan alleen tekst. De app voorkomt onnodig consult en zorgt voor vroegtijdige opsporing.’ Met name het bijhouden van de ontwikkeling van een verdachte plek noemde de jury interessant. Tot slot heeft ook de populariteit onder artsen en patiënten bijgedragen aan de keuze voor Huidmonitor als winnaar.

iP Plaslijst

De app iP Plaslijst is een alternatief voor de papieren plaslijst van de uroloog. Patiënten kunnen precies bijhouden hoeveel zij drinken, hoeveel en hoe vaak zij plassen, en of zij aandrang hebben. Ook eventuele pijn bij het plassen is te registreren. ‘Een mooie en eenvoudige app voor urologische problemen’, aldus het oordeel van de jury. ‘De app is te gebruiken door zowel uroloog als huisarts en levert daadwerkelijk iets op voor patiënten. Het proces van het invullen van de plaslijst wordt aanzienlijk verbeterd dankzij deze app. Het zorgt bovendien voor patiëntparticipatie.’

Publieksprijs

De Huidmonitor won tijdens het congres tevens de publieksprijs. Nadat een vertegenwoordiger van elke genomineerde app een elevatorpitch hield, mocht het publiek met applaus aangeven welke app de publieksprijs verdiende. Dat werd gemeten met een decibelmeter-applicatie. De apps ontvingen scores tussen de 75 en 85 decibel, met de Huidmonitor als uiteindelijke winnaar.

Genomineerde apps

Andere genomineerde apps waren: Buikbuddy, Eppy, Infectionguide, Farmacotherapeutisch Kompas, Pollennieuws, Slaap Lekker, Medische zakkaartjes en Gifwijzer.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Huidmonitor / Zorgvisie )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.