Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huisarts houdt Tweetspreekuur

Eindredacteur
Nijmegenaar Erik Jansen, vorige maand begonnen als waarnemend huisarts, beantwoordt medische vragen die via Twitter werden gesteld. Dat meldde de Volkskrant. Meteen na het openen van de site Twitter.com/Tweetspreekuur liep het storm, maar uiteindelijk denkt de kersverse arts uit te komen op zo’n vijf vragen per dag.
Huisarts houdt Tweetspreekuur

Gebruikers van het sociale netwerk kunnen via Twitter.com/Tweetspreekuur vragen stellen. ‘Als de 140 tekens van een ’tweet’ niet volstaan, stuurt Jansen de vrager door naar een andere site waar hij of een collega-arts hen ‘persoonlijk’ en uitgebreider adviseert. Zo wordt ook voorkomen dat de conversatie niet voor alle medetwitteraars te volgen is.

Doorverwijzen

Jansen benadrukt dat hij geen diagnoses stelt. Vaak komt het erop neer dat hij de vraagsteller doorverwijst naar de eigen huisarts of een betrouwbare website waar deze persoon meer informatie kan vinden. Jansen vindt dat “wij als huisartsen moeten inspelen op de trend dat Nederlanders met klachten eerst op internet advies zoeken voor ze naar de huisarts gaan. Vooral omdat er veel onbetrouwbare sites zijn.”

Toekomst van de zorg

Tijdens het jaarlijkse congres van de Radboud Universiteit over de toekomst van de zorg, presenteerde Jansen samen met twee andere vooruitstrevende artsen in opleiding het idee voor een medisch Twitteraccount. Hij denkt erover om zijn ervaringen als Twitterarts tijdens een volgend zorgcongres wereldkundig te maken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.