Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Huisartsen bezorgd over zorgmijders

Het dalende ziekenhuisbezoek komt niet alleen doordat huisartsen minder vaak doorverwijzen. Ook zorgmijding speelt een rol, zegt huisarts Peter Top in het Algemeen Dagblad. 'Een verkeerde tendens', vindt hij.
Huisartsen bezorgd over zorgmijders

Volgens Top, huisarts in Zwijndrecht, zijn huisartsen niet ineens ziekenhuizen heel veel werk uit handen gaan nemen. ‘Wij deden al heel veel’, zegt hij in het AD. Zowel artsen- als patiëntenorganisaties maken zich zorgen over zorgmijders. Zo blijkt uit een enquête van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) dat 94 procent van de huisartsen te maken heeft met patiënten die zeggen dat ze geen geld hebben om doktersadvies op te volgen. Patiëntenvereniging NPCF laat weten dit nader te onderzoeken. Verder controleren ziekenhuizen tegenwoordig strenger of een patiënt wel een verwijsbrief heeft, vult huisarts Leo van Rooijen aan. Ook dat draagt mogelijk bij aan het dalende ziekenhuisbezoek.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.