Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huisartsen verwijzen elektronisch door naar TweeSteden en St. Elisabeth

Huisartsen kunnen vanaf 17 juni hun patiënten naar het TweeSteden ziekenhuis en het St. Elisabeth Ziekenhuis doorverwijzen via de ICT-voorziening ZorgDomein. Huisartsen en patiënten krijgen hiermee een helder inzicht in zorgtrajecten, verwijsafspraken en actuele korte toegangstijden.
Huisartsen verwijzen elektronisch door naar TweeSteden en St. Elisabeth

ZorgDomein biedt huisartsen de mogelijkheid digitaal een verwijsreden in te voeren op basis van het probleem of de klacht van de patiënt. Daarna zien zij direct welke mogelijkheden ziekenhuizen bieden, de geldende verwijsafspraken en actuele toegangstijden. De huisarts en patiënt kiezen uit het zorgaanbod de meest geschikte mogelijkheid.

Informatie
De huisarts zendt vervolgens via ZorgDomein relevante gegevens als de verwijsbrief beveiligd naar het gekozen ziekenhuis. Zodra de patiënt contact opneemt voor het maken van de afspraak, beschikt de polikliniek over alle benodigde informatie. Ruim 70 procent van de huisartsen in Nederland gebruikt ZorgDomein al.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.