Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ICT’er ontvangt bovengemiddeld salaris

Annelies Vermeulen
Het salaris van ICT'ers is gemiddeld een stuk hoger dan dat van personeelsleden in andere functies. Dat blijkt uit onderzoek van het tijdschrift Computable.
ICT'er ontvangt bovengemiddeld salaris

67 procent van de ondervraagden verdient minimaal 45.000 euro bruto op jaarbasis. Ruim de helft daarvan ontvangt meer dan 60.000 euro. De Nederlandse werknemer moet het met minder doen: dit jaar was het inkomen gemiddeld 32.500 euro, blijkt uit cijfers van het Centraal Plan Bureau.

Computables loopbaanexpert Martijn Kreugel stelde onlangs dat het niet altijd goed is om snel een hoog salaris te krijgen. ‘Dit leidt tot goudenkooiconstructies en een ongezonde financiële situatie’, aldus Kreugel. Ict’ers die in die situatie zitten, zouden op de lange termijn een lager salaris ontvangen dan werknemers die gedoseerd hun salaris naar boven weten bij te stellen. De laatsten zouden op de lange termijn meer verdienen dan werknemers die in korte tijd veel salarisverhoging krijgen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

ICT’er kiest niet voor zorg vanwege het geld

‘Er moeten meer vrouwen in de zorg-ICT’

Coach verhuurt zich als vriend aan ICT’ers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.