Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Iets minder overstappers zorgverzekering dit jaar’

Minder mensen dan vorig jaar zijn overgestapt naar een andere zorgverzekering. Dat heeft vergelijkingssite Independer.nl becijferd op verzoek van radiozender BNR. Velen kozen ervoor om aanvullende verzekeringen de deur uit te doen. Verder bleek de keus tussen de verschillende typen basisverzekeringen voor veel mensen lastig.
‘Iets minder overstappers zorgverzekering dit jaar’

Ruud Martens (Independer.nl) zegt op BNR: ‘Over de basisverzekering is veel verwarring, waardoor mensen toch wel even drie keer moeten nadenken.’ Via Independer wisselden bijna 150.000 mensen van zorgverzekeraar. In totaal stapten ongeveer 1 miljoen mensen over. Dat is iets minder dan in het voorgaande jaar.

Tandartstarieven

Bij de overstappers was een trend te zien: steeds vaker kiezen mensen alleen nog een basisverzekering. Ruud Martens van Independer.nl: ‘Met name de tandartsverzekering is dit jaar veel minder gekozen als aanvulling dan voorgaande jaren. Dat kan er wellicht mee te maken hebben dat de tandartstarieven natuurlijk gaan dalen komend jaar, in juli, terwijl de tandartspremie wel omhooggaat.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.