Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGCN meldt op IP gebaseerd zusteroproepsysteem aan voor Spider Award

Mario Gibbels
IGCN Automatisering heeft het project ‘Altijd bereikbaar’ aangemeld voor de Spider Award. Directeur Ben de Kraker legt uit wat de voordelen zijn van dit zusteroproepsysteem ten opzichte van andere zusteroproepsystemen.
IGCN meldt op IP gebaseerd zusteroproepsysteem aan voor Spider Award

Wat is het?

“Het gaat om een zusteroproepsysteem dat is gebaseerd op draadloze techniek, dat is gekoppeld aan een Voip systeem en dat volledig is gebaseerd op open standaarden. We hebben dit uitgevoerd bij de locatie Gooiers Erf van zorginstelling Inovum in Hilversum waar nu zo’n 120 cliënten en 27 medewerkers er gebruik van maken. Volgend jaar gaan we het systeem implementeren bij een andere locatie van Inovum met 150 cliënten.”

Wat zijn de voordelen van dit zusteroproepsysteem ten opzichte van de gangbare analoge systemen?

“Het voordeel is dat je er allerlei componenten op kunt aansluiten: van een IP-camera tot deuralarm en van bewegingsensor tot elektronische pillendoos. En je bent niet gebonden aan een bepaalde leverancier zodat je kunt kiezen voor state of the art apparatuur. Nog een voordeel is dat het systeem schaalbaar is en op de toekomst gericht: alles is gebaseerd op IP-technologie.”

En de kosten?

“De kosten zijn uiteraard afhankelijk van de keuze van de componenten. De totaalkosten zijn gunstiger dan bij de aanbieders van traditionele systemen.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Lees ook

Noorderbreedte en Lable melden zorgleefplan aan voor Spider Award

CVZ meldt BEP-model aan voor Spider Award

JunoHealth meldt ZCC voor Spider Award

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.