Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ onderzoekt voortgang zorg tijdens pandemie

Redactie Zorgvisie
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de Inspectie jeugdzorg onderzoeken of zorginstellingen de voortgang van zorgverlening kunnen garanderen in het geval de Mexicaanse griep dit najaar veel werknemers zou uitschakelen. Dit in opdracht van minister Ab Klink van Volksgezondheid en minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin.

De ministers willen dat de inspecties voor 1 september een continuïteitsplan voor de zorg hebben afgerond. De piek van de grieppandemie wordt dit najaar verwacht en het zou kunnen leiden tot een grootschalige uitval van personeel. Zeker in de gezondheidszorg is een plan van aanpak nodig, omdat zorgverleners extra worden blootgesteld aan het H1N1-virus.

Vragenlijst griep

De inspecties eisen van zorgaanbieders dat zij voor het einde van augustus een vragenlijst invullen. Het gaat om ziekenhuizen, huisartsenposten, amblancediensten, verpleeg- en verzorgingshuizen, bloed- en serumbanken en organisaties voor thuiszorg, gehandicaptenzorg, GGZ en jeugdzorg. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees meer:

Het dossier H1N1

Lees ook:

Medisch Centrum Alkmaar stelt open dag uit

Zorginstellingen klaar voor Mexicaanse griep

Klink stelt liberalisering ggz uit

Inspectie kan falende arts tijdelijk schorsen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.