Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

IGZ trekt twee dwangsommen jaardocument in

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft bij Praktijk van Waterschoot B.V. en Stichting All in Care de (voorgenomen) last onder dwangsom ingetrokken. De instellingen bleken toch binnen de termijn aan hun plicht te hebben voldaan om het Jaardocument maatschappelijke verantwoording 2009 aan te leveren.
IGZ trekt twee dwangsommen jaardocument in

Bij negen zorginstellingen loopt een dwangsom van 1000 euro per week. Een van hen is Cura Domestica. De zorginstelling uit Boxmeer kreeg vorig jaar ook een dwangsom opgelegd voor het jaardocument en moet daarom nu het dubbele bedrag per week betalen. De dwangsommen lopen maximaal tien weken.

Instellingen met dwangsom

De negen beboete instellingen zijn: Cura Domestica (dubbele dwangsom), HomeCare Rotterdam, Multiple Sclerose Centrum Nijmegen, Nicon Care B.V., Praktijk Dermatologie-Venerologie-Flebologie, Rinette Zorg, Stichting Academische Zorgvernieuwing, Stichting Medisch Centrum Breda en Stichting Orfeokliniek. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. M.a.w. Zorginstelling Boxmeer krijgt een boete van maximaal € 20.000,-? Het inhuren van een derde partij, dit is zeer gebruikelijk, om een jaardocument op te stellen/begeleiden kost vaak het twee tot vier voudige. De boete staat dus niet in verhouding tot de interne kosten die gemaakt dienen te worden. Hmmm…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.