Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IHE Nederland lanceert nieuwe werkgroep: PCC

Mario Gibbels
Deze week lanceerde IHE een nieuwe werkgroep: Patient Care Coordination (PCC).
IHE Nederland lanceert nieuwe werkgroep: PCC

Het PCC-domein werd opgericht in juli 2005 en gaat over integratievraagstukken tussen zorgaanbieders. In het domein worden de algemene klinische zorgaspecten behandeld door documenten, zoals professionele samenvattingen, uit te wisselen, door orderverwerking en coördinatie met andere speciale domeinen.

Ketenintegratie

PCC richt zich ook op workflows voor ketenintegratie: processen die gemeenschappelijk zijn voor meerdere disciplines. Ook voorziet het in de integratiebehoeften van specialistische gebieden zoals Spoed Eisende Hulp en Perinatologie, welke niet beschikken over een apart domein binnen IHE.

Meer kennis

Het PCC-domein kenmerkt zich vooral door zogenaamde Content Integration Profiles. Een van de doelstellingen van de werkgroep is om meer kennis te vergaren van het PCC-domein en dit toepasbaar te maken op de Nederlandse zorg.

IHE

IHE Integrating the Healthcare Enterprise, is een internationaal samenwerkingsverband tussen gebruikers en leveranciers van ICT in de zorgsector. IHE promoot het gecoördineerd gebruik van gevestigde standaarden zoals DICOM en HL7 om specifieke klinische behoeften ten aanzien van optimale patiëntenzorg in te vullen. IHE Nederland kent diverse werkgroepen, zoals bijvoorbeeld de werkgroepen Architectuur, Educatie en Congres, Lab, en Zorg & ICT (congres).

ICTzorg Magazine

Meer weten?Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.