Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IJsselmeerziekenhuizen maken tarieven openbaar

Redacteur Zorgvisie
De ziekenhuizen van de MC Groep hebben hun tarieven openbaar gemaakt. Het zijn de eerste ziekenhuizen die dit doen.
Kosten-400-Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

De IJsselmeerziekenhuizen, met locaties in Dronten, Emmeloord en Lelystad, publiceren de tarieven die voor 2016 zijn afgesproken met zorgverzekeraars voor vierduizend behandelingen vandaag op de website. Daarmee wil de MC Groep ingaan op de oproep van de Consumentenbond, die zorgverzekeraars en ziekenhuizen vroeg om open te zijn over de kosten van behandelingen. Op die manier moet er meer gelijkheid komen in de tarieven.

Voorstander openbaar maken
Een oproep die de MC Groep aansprak, zegt directeur Willem de Boer in een persbericht. ‘Wij zijn groot voorstander van zoveel mogelijk transparantie in de gezondheidszorg, zowel op het gebied van kwaliteit als op de tarieven van de zorg. We vinden het belangrijk dat de patiënt vooraf weet wat een behandeling kost en op basis daarvan een weloverwogen keuze kan maken.’

Zorgverzekeraars en tarieven
Afgelopen zomer maakte CZ als eerste zorgverzekeraar bekend welke tarieven waren afgesproken met ziekenhuizen. Het ging daarbij om behandelingen tot 885 euro. Tot nu toe zijn er nog geen andere zorgverzekeraars die de tarieven hebben gepubliceerd, ondanks oproepen van minister Schippers en de Autoriteit Consument en Markt.

Dossier Zorginkoop Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier Zorginkoop. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.