Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IJsselmeerziekenhuizen zijn zo goed als failliet

De IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord dreigen failliet te gaan. Interim-bestuurder Norbert Hoefsmit stelt in de Volkskrant dat het onzeker is of het personeel na oktober nog salaris krijgt uitbetaald. Het verlies van 200 van de 800 banen dreigt.
IJsselmeerziekenhuizen zijn zo goed als failliet

Hoefsmit zegt in de Volkskrant dat de ziekenhuizen in hun huidige vorm vrijwel zeker zullen verdwijnen. De interim-bestuurder is in gesprek met zorgverzekeraars, schuldeisers, financiers, financiers en de overheid over een faillissement of doorstart. Overname door een ander ziekenhuis is volgens Hoefsmit geen goede oplossing. Serieus overwogen wordt om verder te gaan als een privaat franchise ziekenhuis.

De IJsselmeerziekenhuizen kampen met verlies van zeven miljoen euro in de eerste helft van het jaar. Zonder ingrijpen bedraagt het verlies eind dit jaar achttien tot twintig miljoen euro. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

IGZ noemt artsen IJsselmeerziekenhuizen ‘laakbaar’

Onafhankelijk onderzoek naar IJsselmeerziekenhuizen

IJsselmeerziekenhuizen wellicht verkocht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.