Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

“Ik sport vier keer in de week én ben goed verzekerd”

In het Maastricht UMC+ werkt een 24-jarige apothekersassistente. Ze vindt dat ze een ontzettend leuke, maar ook hectische baan heeft. Daarom doet ze veel om fit te blijven. En mocht ze toch langdurig ziek worden? Dan hoeft ze zich dankzij haar werkgever geen zorgen te maken over haar inkomen. “Dat hielp weer toen we een huis wilden kopen.”
Loyalis1new

In de ziekenhuisapotheek van MUMC+ is het bijna altijd druk . “Patiënten die de poli bezocht hebben, patiënten die met ontslag gaan of mensen uit de buurt die het liefst hier hun medicijnen halen. Allemaal hebben ze verschillende vragen. Dat houdt het werk afwisselend: je moet veel weten en uitzoeken”, vertelt de assistente.

Ze krijgt energie van die drukte: “Ik heb liever dat er flink veel patiënten zijn, dan dat het te rustig is. Het scheelt wel dat de meeste mensen erg veel waardering hebben voor wat we doen. En ik ben fit, dat helpt ook om het vol te houden. Ik sport vier, vijf keer in de week en ik heb een gezonde leefstijl, met veel groente en fruit.”

Goed geregeld

Ze mag dan fit zijn, ze heeft óók een goede aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering. Want je hebt niet alles zelf in de hand. De verzekering heeft ze afgesloten via haar werkgever, die deze weer collectief afneemt bij Loyalis. “Toen ik hier een jaartje geleden aangenomen werd, kreeg ik een hele stapel papieren mee om door te nemen. Dat heb ik samen met mijn moeder gedaan. Deze verzekering zat ook in de stapel. En misschien heb ik hem nooit nodig, maar hij geeft me wel een heel gerust gevoel. Het is fijn om zeker te weten dat het goed geregeld is als ik ziek word.”

Blij met mijn werkgever

Bovendien biedt haar arbeidsongeschiktheidsverzekering nu al praktische voordelen, zonder dat ze ziek is. “Mijn vriend en ik hebben pas een huis gekocht. Toen de hypotheekadviseur begon over hoe belangrijk een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering is, kon ik meteen zeggen: mooi, die heb ik.”

“Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik er zelf aan gedacht zou hebben om een inkomensaanvulling te regelen. Ik ben dan ook echt blij dat mijn werkgever dit aanbood. Anders had ik het nu niet zo goed voor elkaar gehad.”

Ruim 16.000 umc-medewerkers zijn al verzekerd via Loyalis

Deze apothekersassistente is een van de 16.000 umc-medewerkers die een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben afgesloten bij Loyalis. Zij zijn tot hun AOW-leeftijd verzekerd van minstens 70 procent inkomen, krijgen geen medische vragen binnen 6 maanden na indiensttreding en hebben een regeling die naadloos aansluit op de WIA, hun cao en pensioenregeling.

Meer weten over Loyalis?
www.loyalis.nl/partnerindezorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.