Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Illya Soffer nieuwe directeur Ieder(in)

Sarah Berends
Illya Soffer is vanaf 1 mei 2014 de nieuwe directeur van Ieder(in), de koepelorganisatie van chronisch zieken en mensen met een beperking. Soffer volgt op 1 mei Gert Rebergen op, die als interim-directeur de fusie tussen CG-Raad en Platform VG heeft voltooid.
Illya Soffer nieuwe directeur Ieder(in)

Soffer heeft als campagnestrateeg en verandermanager gewerkt. Vanuit een sterke maatschappelijke  betrokkenheid kiest ze nu voor Ieder(in). ‘Ik wil er alles aan doen om mensen met een beperking een volwaardige plek te geven in onze samenleving.’ Haar maatschappelijke betrokkenheid wordt versterkt doordat ze twee zoons heeft met een beperking.

Decentralisatie

De komende tijd ziet Soffer twee grote uitdagingen op zich afkomen. Ten eerste, de decentralisaties op het gebied van langdurige zorg, werk, jeugd en de invoering van Passend Onderwijs. ‘Die maken andere vormen van belangenbehartiging noodzakelijk. Veel zal regionaal of lokaal moeten worden bevochten. Daarvoor moeten nieuwe samenwerkingsverbanden worden aangegaan, met plaatselijke belangenbehartigers, eigen lidorganisaties en allerlei gelegenheidspartners’, zegt Soffer.

Modernisering

De tweede uitdaging is de verdere modernisering van de vereniging Ieder(in). ‘Met ruim 250 aangesloten lidorganisaties en een achterban van twee miljoen Nederlanders heeft Ieder(in) een enorm potentieel. Het is de bedoeling dit potentieel verder te ontsluiten door het bundelen en uitwisselen van kennis, ervaringen en best practices. De vereniging ontwikkelt zich zo steeds meer tot een moderne en vitale netwerkorganisatie’, licht Soffer toe.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.