In 2025 heeft u geen arts meer nodig’

De medisch-technologische ontwikkelingen gaan zo snel dat preventie van zorg komende decennia een enorme vlucht gaat nemen. Nieuwe tech-spelers als Google en Nike gaan de gezondheidszorg op hun kop zetten. Dat betoogt Bob de Wit, professor Strategic Leadership Neyenrode Business University.
BobdeWit_450.jpg
Bob de Wit: 'Zelflerende robots gaan standaardoperaties doen.' - Foto: Bob de Wit

De gezondheidszorg reageert traag op de digitale revolutie, vindt Bob de Wit, professor Strategic Leadership Neyenrode Business University en keynote op het Zorgvisie Congres Strategische positionering in de Zorg. ‘Mensen die ik spreek in de zorg denken ten onrechte dat de medisch-technologische veranderingen voor hun werk wel zullen mee vallen. Ze hebben geen idee wat er op hun af komt. Grote technologische bedrijven als Google en Nike richten hun pijlen allemaal op de zorg. Dat gaat grote impact hebben. Ze gaan de gezondheidszorg ingrijpend veranderen.’

Wat is de strategie van de grote nieuwe technologische bedrijven?
‘De traditionele

6
419

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.